+31(0)316-249 548 info@arendsecarsystems.nl

Kiwa SCM

Hoe diefstalgevoelig is jouw auto?

Op www.diefstalmeter.nl kun je door het invullen van je kenteken gelijk zien hoe vaak jouw type auto gestolen wordt. De Diefstalmeter bevat op het moment enkel diefstalrisico’s voor voertuigen met een bouwjaar vanaf 2009.

Kiwa SCM

Kiwa SCM is de certificatie instelling op het gebied van voertuig-en autobeveiliging. Arendse Car Systems is gecertificeerd voor het leveren, monteren van Kiwa SCM beveiligingssystemen.

Arendse Car Sysems is een Kiwa SCM erkend inbouwbedrijf volgens de norm van CCV voertuigbeveiliging

 

De diensten van Kiwa SCM

Kiwa SCM is de certificatie instelling op het gebied van voertuigbeveiliging en autobeveiliging. De belangrijkste werkzaamheden van Kiwa SCM zijn het bewaken van de kwaliteit van Kiwa SCM goedgekeurde beveiligingssystemen en het bewaken van de kwaliteit van de uitgevoerde inbouwwerkzaamheden door Kiwa SCM goedgekeurd inbouwbedrijven. Kiwa SCM werkt samen met Stichting Vbc en CCV.

Diefstal van voertuigen is aan de orde van de dag, waardoor zowel eigenaren als verzekeringsmaatschappijen worden gedupeerd. Kiwa SCM werkt samen met een aantal instanties om door middel van bepaalde maatregelen het aantal diefstallen van en uit voertuigen terug te dringen en het percentage van teruggevonden voertuigen te verhogen.

Kiwa SCM certificeert zowel af fabriek als after-market beveiligingssystemen.
Voordat een beveiligingssysteem Kiwa SCM goedgekeurd kan worden, wordt het systeem uitvoerig getest door een onafhankelijk testinstituut volgens de opgestelde keuringsvoorschriften. Deze keuringsvoorschriften zijn eigendom van het CCV.  Voor het certificeren van de inbouw van de beveiligingssystemen worden er door een inspectieinstelling steekproeven uitgevoerd bij “Arendse Car Systems”  als erkende Kiwa SCM inbouwbedrijf. Arendse Car Systems moet als Kiwa SCM erkend bedrijf, de werkzaamheden uitvoeren volgens de ErkenningsregelingIn deze regeling staat opgenomen waaraan we moeten voldoen om door Kiwa SCM erkend te worden. Er worden bijvoorbeeld eisen gesteld aan de inbouwer, de werkplaats en vanzelfsprekend aan de inbouw van het beveiligingssysteem.

Als een erkend CCV inbouwbedrijf voertuigbeveiliging erkend door Kiwa SCM inbouwt, kan hiervoor een certificaat CCV voertuigbeveiliging worden uitgegeven. 

Keuring beveiligingssysteem af fabriek alarmsysteem 
Heb je een auto met een af fabriek beveiligingsysteem maar geen Kiwa SCM certificaat ? Wij kunnen controleren of jouw alarmsysteem een goedkeuringsnummer heeft en voor je auto alsnog een certificaat CCV voertuigbeveiliging  uitgegeven.

Reminder jaarlijks herkeuring autobeveiliging
Om de correcte werking van je beveiligingssysteem te waarborgen en de geldigheid van je Kiwa SCM certificaat te behouden, dien je na 3 jaar het systeem te laten herkeuren. Wij registreren iedere beveiligingsinstallatie op je klantenkaart en zullen je na 3 jaar een herinnering sturen. We controleren de werking van het alarmsysteem volgens een aantal controlepunten. Wanneer alle punten goed zijn, verwerken wij dit in het portaal van Kiwa SCM. Hierna ontvang je dan een document met bewijs van herkeuring. Deze kan je dan doorsturen naar je verzekeraar.

Mocht je alarm niet door ons geïnstalleerd zijn, of heb je een af fabriek alarmsysteem en je wilt ook een herinnering ontvangen voor de 3-jaarlijkse herkeuring van alarmsysteem? Neem contact met ons op en laat je klantenkaart aanmaken. Dan ontvang je van ons op tijd een herinnering.

 

Kiwa SCM is de certificatie instelling op het gebied van voertuig-en autobeveiliging. Arendse Car Systems is gecertificeerd voor het leveren, monteren van Kiwa SCM beveiligingssystemen.

Arendse Car Sysems is een Kiwa SCM erkend inbouwbedrijf volgens de norm van CCV voertuigbeveiliging

Aangescherpte eisen om diefstal 

Aangescherpte eisen om diefstal via ‘slimme’ autosleutels te voorkomen

De keuringseisen van het keurmerk voor voertuigbeveiliging is per 1 juli 2019 aangescherpt. Vanaf die datum wordt het keurmerk uitsluitend toegekend aan voertuigen met een beveiligingssysteem dat bestand is tegen relay attack. 

De nieuwe eisen is op 1 juni door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) gepubliceerd. 

Bij relay attack verlengen criminelen het signaal van de sleutel, waardoor het mogelijk is een auto op enkele honderden meters afstand te openen en starten zonder dat de eigenaar dit merkt. Veel voertuigen met een keyless entry/go-systeem zijn gevoelig voor deze vorm van diefstal.

Alarm goedkeuring vervalt

Na een overgangsperiode van een jaar, vervalt de huidige goedkeuring op alle overige voertuigen waarbij het beveiligingssysteem diefstal via relay attack niet kan voorkomen. Autobezitters die beschikken over een VbV-SCM certificaat (op kenteken) hoeven zich geen zorgen te maken. Het keurmerk dat is afgegeven op het moment dat het voertuig aan de toen geldende eisen voldoet, blijft geldig.

Wil je zeker weten of jouw auto voldoet aan de laatst gestelde beveiligd eis? Kom dan even langs met je auto, wij kijken het graag voor je na.

Gratis beveilingscheck

Gratis beveiligingscheck van je auto
is mijn auto goed wel beveiligd ?

Wij controleren gratis en vrijblijvend de beveiliging van jouw auto en controleren of deze beveiliging voldoet aan de eis(en) van je autoverzekeraar. Door onze ruime ervaring in de auto-electronica en onze klantervaringen, kunnen we je goed adviseren welk beveiligingsysteem passend is voor jouw auto. Natuurlijk kijken we naar hoe jij je auto gebruikt en welk type auto jij hebt.

Ook als het geen eis van de verzekering is, is het zeker wenselijk om jouw voortuig van een goede autobeveiliging te voorzien. Jij wilt toch ook niet voor verrassingen komen te staan?

Beveiligingscheck

Vraag hier nu onze gratis preventie- en beveiliging tips aan! 

 

Interesse in autobeveiliging voor jouw auto?

Neem dan nu contact met ons op of kom langs in de onze showroom

Share This