+31(0)316-249 548 info@arendsecarsystems.nl

RADAR EN LASER

RadAr

Deze techniek wordt in veel landen – op verschillende manieren – ingezet om snelheidsmetingen te doen. Om het “verrassingsaspect” zo groot mogelijk te laten zijn wordt deze radar- snelheidsmetingen voornamelijke gebruikt bij ‘mobiele’ controles.

Laser

Door middel van een lasergun wordt je snelheid gemeten. Meestal staat er een agent langs de weg met een lasergun. De moderne laser gun kan tot een afstand van 900m laseren. 

De mogelijkheden

snelheidscontrole

systemen in de auto

Snelheidsbekeuring voorkomen
Snelheidsbekeuringen zijn vervelende boetes. Een snelheidsovertreding van 10 km per uur heb je zo gereden en een boete kost op zijn minst zo’n € 65 zonder de extra administratiekosten. En dan hebben we nog niet over de hoogte van de boetes als je als je de maximale snelheid hebt overschreden met 25 km per uur.

Voor de overheid zijn bekeuringen de perfect manier om de staatskas aan te vullen. Bekeuring voor snelheidsovertreding zullen dan ook altijd blijven.

Maatregel kabinet verlaging maximum snelheid
Verlaging van de maximum snelheid is een van de maatregelen die het kabinet neemt vanwege de stikstofcrisis. De snelheidsverlaging is nodig om de stikstof uitstoot terug te dringen
De komst va mde e, zodat er weer ruimte ontstaat voor de bouw.

De komst van de verlaging naar een maximumsnelheid naar 100 km per uur zal voor iedere weggebruiker wennen zijn en we zullen onze snelheidsmeter nóg meer in de gaten zullen moeten houden.

Op deze pagina vertellen we je graag de mogelijkheden van snelheidscontrole systemen (oftewel radardetectie en lasershields systemen) die wij vakkundig kunnen inbouwen in alle auto’s, dus ook in jouw auto. De systemen die wij inbouwen voldoen aan de Nederlandse regelgeving en zijn dus wettelijk toegestaan.

 

 

Rijdende raders

Wat wordt er bedoeld met “rijdende raders”
Op dit moment is er veel aandacht in de media over de in te gaan voeren ‘rijdende rader’ systemen die de Nederlands politie wil gaan gebruiken. De Nederlandse politie gaat dit systeem gebruiken om nog meer snelheidsboetes te kunnen uitschrijven.
Dit geeft veel auto automoblisten angst omdat ze niet precies weten wat er nou bedoeld. Maar wat wordt hier mee bedoeld en wat kunnen je hier tegen doen kan je hier nalezen.

 

Rijdende rechters komen naar Nederland

Radar en laser in de auto

Stinger is de leverancier van superieure waarschuwingsapparatuur. Met een Stinger Systeem kan je gebruik maken van de toegestaande technieken om je op legale wijze optimaal te beschermen tegen snelheidscontroles.

Lees hier onder verder voor de mogelijkheden.

Functionaliteiten werken naadloos samen

nummer 1 stinger

Stinger System 2 True Integration part 1 NL

Ten eerste, elke Stinger wordt gestuurd door een krachtige en intelligente computer die uw display en high-tech laser, radar en GPS dirigeert als een geolied geheel. Andere anti-flits producten combineren laser en radar van verschillende merken: wij zijn niet dol op het gebrek aan stroomlijning die dat veroorzaakt. Voor ons is integratie een harde ontwerp-doelstelling, niet een nagedachte.

Displays die passen in luxe cockpits

nummer 2 stinger

nummer 2 stinger

Ten tweede, de Stinger displays passen perfect in de designs van de meest geavanceerde auto’s. Zowel Strip als View hebben het uiterlijk en de strakke dimensies die passen in luxe cockpits.

 

Volledig discrete inbouw

nummer 3 stinger

Discreet gemonteerd lasershield

Ten derde, alle onderdelen van het Stinger systeem kunnen volledig discreet worden ingebouwd. Neem Stinger’s Fiber Laser: het piepkleine formaat maakt onze laser-bescherming bijna onzichtbaar, en respecteert daarmee volledig de integriteit van de meest formidabele automobielen.

 

Auto die gelaseerd wordt

Je krijgt wanneer je gelaseerd wordt een melding op je display, dat er een laser detectie is. Je hebt nu tijd om je gaspendaal los te laten en je snelheid te verlagen.

Demonstratie van de werking van een snelheidscontrole systeem in een Mercedes Sprinter.

Meer over rader en laser

Wat wil je detecteren?
De snelheidsmetingen worden op verschillende manieren uitgevoerd. Dit gebeurt doormiddelde GPS lussen in het wegdek, trajectcontroles, mobiele filtspalen en laserguns. Om de verschillende methodes waar te kunnen nemen zijn er verschillende optie van de Stinger System.

Stinger systems de 3 opties

Waar wil je detecteren?
Alleen voor of ook voor & achter?

Stinger system voor en of achter

Welke verschillende Stinger Systems display optie zijn er ?

Stinger display keuze

Stinger View
De Stinger systems set is leverbaar met 2 soorten display’s een view display of een strip. De View display is een touchscreen kleuren scherm, waar je duidelijk alles op kan aflezen en instellen. De Stinger view kan ook gelijk gebruikt worden voor je rittenregistatie.

 

Stinger system view display

Stinger Strip
De stinger strip heeft geen display maar heeft 3 touch knoppen om het systeem te bedienen. Door geluidsmeldingen weet je wat je aan het doen bent. Het grote voordeel van de strip is dat deze heel mooi te intergreren is in je dashboard van je auto.

Stinger-Strip ingebouwd

Waarschuwing op Stinger system view display

 

 

Stinger Laser
De laserdetectie gaat met zeer kleine, fiber laser met een doorsnede van 3,2 mm2. De set bestaat uit een fiber transmitting sensor en een fiber reveivers sensor. Door de minimale omvang van de laser zijn deze onopvallend in iedere auto te monteren.

FIBER Laser gemonteerd in Mercedes Sprinter

Laser_Fiber_maat

Je moet heel goed zoeken naar de ingebouwde fiber lasers, er zijn er 6 stuks gemonteerd.

Een andere optie is de Target Blu Eye, op je op de hoogte te brengen van de hulpdiensten, deze kunnen wij ook leveren en monteren in jouw auto.

Target Blu Eye
Laat je niet verrassen door naderende hulpdiensten: de Target Ble Eye waarschuwt je op tijd.

Target Blu Eye is een uniek en wereldwijd gepatenteerd verkeersveiligheids systeem dat je tijdig waarschuwt voor naderende hulpdiensten. Ook als de hulpdienst géén zwaailicht en sirene voert. Je wordt gewaarschuwd via een akoestisch signaal en met een signaal sterktemeter op het bedieningsdisplay. Hierop kunt je in één oogopslag aflezen of de hulpdienst dichterbij komt of van je afrijdt.

Target Blu Eye is gebaseerd op TETRA technologie, de basis voor het C2000 netwerk van de Nederlandse hulpdiensten. Dankzij deze geavanceerde technologie bent je er van verzekerd dat je vroegtijdig wordt gewaarschuwd voor naderende hulpdiensten. Waardoor je niet wordt verrast en tijdig kunt reageren.

Het Target Blu Eye systeem herkent de aanwezigheid van:

-Politievoertuigen (surveillancewagens, KLPD en onopvallende politie-auto’s)
-Politiemotoren
-Ambulances
-Brandweerauto’s

Target-Blu-Eye

Stuur een bericht, bel of kom langs in onze showroom
Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er vele opties mogelijk in je auto.
Bij het maken en kiezen van een snelheidscontrolesysteem voor in je auto is persoonlijk advies wenselijk. Door de verschillende opties, de auto waar het in gemonteerd mag worden en gebruik van de auto, kunnen we je de beste bij jou passende mogelijkheden laten zien.
Wij houden van persoonlijk contact, zodat we optimaal mee kunnen denken wat past bij jouw wensen, budget en situatie. We adviseren je graag en we hebben service hebben we hoog in het vaandel staan. De koffie staat altijd voor je klaar. 

Hier voorbeelden van de Stinger View gemonteerd in verschillende auto’s.

Hier voorbeelden van de Stinger strip gemonteerd in verschillende auto’s.

Interesse in een radar of laser voor jouw auto?

Neem dan nu contact met ons op of kom langs in de onze showroom

Share This