Carplay

Apple Carplay

Apple CarPlay is een iOS feature van Apple die het mogelijk maakt om op een slimmere en veiligere manier je iPhone in de auto te gebruiken.
Hiermee kun je jouw aandacht op de weg houden en routeaanwijzingen volgen tijdens het luisteren van muziek.
Daarnaast kun je bellen en berichten verzenden en ontvangen.

Verbind gewoon je iPhone en je bent vertrokken.

De voordelen van CarPlay

– Je smartphone integreren in je auto.
– Altijd up-to-date kaarten door gebruik van Google maps
– CarPlay is een optie die standaard aanwezig is in iOS smartphones
– Met behulp van de CarPlay systemen van de merken Pioneer Carplay  en Alpine Carplay kan Carplay worden geïntegreerd in iedere auto.

Hoe fijn is het om je veelgebruikte apps ook in je auto werkend te hebben?

Geniet van CarPlay in je auto

 

CarPlay kunnen we inbouwen door je bestaande radio te vervangen door een 2-Din autoradio met CarPlay. Ook wanneer je een originele af fabriek radio hebt, hebben we vaak een oplossing. Door te werken met auto specifieke inbouwframe kunnen we een 2-Din autoradio vakkundig inbouwen in jouw auto.

CarPlay toevoegen bij een origineel beeldscherm
Mocht je af fabriek radio niet te vervangen zijn, dan kunnen we bij de meeste auto’s een module toevoegen dat het wel mogelijk maakt. Kortom, mogelijkheden genoeg om naar onze showroom te komen of contact met ons op te nemen.

Hoe werkt CarPlay en wat kun je ermee?

 

CarPlay is een iOS feature van Apple die het mogelijk maakt om iOS te gebruiken in de auto. De functie is standaard aanwezig op de Apple iPhone 5 of nieuwer.

Om CarPlay te kunnen gebruiken moet je beschikken over een autoradio met CarPlay ondersteuning.

CarPlay installeren
Deze zogenaamde aftermarket producten worden onder andere gemaakt door Pioneer, Kenwood en Alpine. Deze zijn speciaal ontworpen voor het installeren in een auto die nog niet beschikt over een geavanceerd multimedia systeem. De nieuwste aftermarket autoradio’s in een 1-DIN of 2-DIN formaat multimedia systeem bieden de mogelijkheid om CarPlay in je auto te integreren. Bezoek onze winkel voor meer informatie en laat je informeren over de mogelijkheden in jouw auto.

 

 

 

CarPlay apps
CarPlay maakt integratie van iOS navigatie apps mogelijk. De belangrijkste functie van CarPlay is waarschijnlijk de navigatie mogelijkheid. App ontwikkelaars kunnen ervoor kiezen om hun applicatie ook beschikbaar te stellen voor gebruik in de auto.

 

Porsche Carrera 4S 2-din 2006 Carplay Z9200dab

In deze Porsche Carrera 4s uit 2006 hebben we de bestaande radio vervangend door een 2din aftermarket radio, de Pioneer AVh-Z9200DAB

De apps van Apple die ondersteund worden door CarPlay, zijn de bekende apps zoals:

  • Waze
  • Maps
  • Google maps
  • TomTom GO
  • Spotify
  • Flitsmeister

Siri in de auto met CarPlay
Siri is de spraakassistent van Apple. In samenwerking met CarPlay breng je optimaal veiligheid en comfort in je auto. Zo kun je bijna alles aansturen met je stem. Met behulp van Siri kun je taken uitvoeren. Druk op de knop voor spraakbediening en onmiddellijk wordt Siri gestart. Vraag hierna een taak uit te voeren zoals bijvoorbeeld:

  • “Start navigatie naar Apple tips”
  • “Heb ik ongelezen berichten?”
  • “Bel Tim Cook”

Originele scherm achteraf uitbreiden met CarPlay
Rij jij in een auto met een af-fabriek scherm, maar zou je ook de gemakken van CarPlay wensen? Mogelijkheden om aan je eigen radio met orgineel scherm een uitbreiding toe te voegen zijn volop in ontwikkeling. Zo kan ook jij CarPlay in je auto gebruiken. Je krijgt dan op je originele scherm de gebruikersapplicaties van nu.

Bezoek ons Youtube kanaal, hier plaatsen we regelmatig nieuwe auto’s waar we achteraf Apple Carplay en Auto android hebben toegevoegd aan originele beeldschermen.

 

Openingstijden: * Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.30 uur *Ivm Corona regels werken we op afspaak. Bel voor een afspaak tijdens onze openingstijden Zaterdag: Op afspraak

 

Uitbreiding van je orginele Apple Carplay met Android applicatie

Verander uw origineel CarPlay-systeem in een Android-systeem met alle voordelen van dien door alleen de USB-poort van uw auto te gebruiken.

Installeer en gebruik populaire apps zoals Google Maps, YouTube, Netflix, Spotify, Ziggo TV, Canal Digitaal, NPO, Videoland, VLC Player etc.
Ingebouwde Wireless CarPlay and Wireless Android Auto.

Compatibel met auto’s die af-fabriek beschikken over Carplay, waaronder VW, Volvo, Peugeot, Ford, Honda, Toyota, Lexus, Range Rover, Nissan, Suzuki, Mazda, Kia, Hyundai, Chevrolet, Jeep, Mercedes-Benz, Audi, Porsche, Maserati.

Deze module kan ook verstuurd worden, je kan een mail sturen naar info@arendsecarsystems.nl

In deze sportieve Fiat Abarth 124 Spider hebben we een aftermarket CarPlay module gemonteerd op het orginele beeldscherm van de auto. Wil jij dit ook in jouw auto? We kijken graag naar de mogelijkheden in jouw auto. Neem vandaag nog contact met ons op.

Waarom zou ik kiezen voor een
CarPlay systeem in mijn auto?

De meerwaarde van uitbreiding van je huidige autoradio met CarPlay zijn de gratis navigatie-apps zoals Waze en Google Maps. Deze kaarten zijn dan ook altijd up-to-date. Je hoeft nooit meer een kaart update aan te schaffen voor je navigatiesysteem.

Met een CarPlay systeem maak je optimaal gebruik van je smartphone in de auto. Je favoriete muziek kan direct op je autoradio worden afgespeeld.

Google Maps
Google Maps herken je waarschijnlijk direct uit de Google browser die je op je computer ook gebruikt. Met Google Maps is de navigatie te gebruiken vanaf je autodisplay. Google Maps werkt prima op het scherm van je multimediasysteem in je auto. Je multimediasysteem dient dan wel de CarPlay en Auto Android functie te hebben.

Waze
Een andere goede navigatie-app is Waze. Deze app is gemaakt door en voor automobilisten, waardoor de gebruiksvriendelijkheid ervan vrij hoog is. Hierbij komt dat de community van de app erg actief is en elkaar verder helpt.

Muziek streamen
Wanneer er in je auto een radio of multimediasysteem geïntegreerd is met de bluetooth functie, dan kan muziek draadloos via je smartphone naar je autoradio worden gestreamd. Jij bepaalt zelf wat jij wilt horen!

Spotify
Spotify is één van de bekendste applicaties die gebruikt worden voor het beluisteren van muziek. Deze app gebruik je misschien ook thuis en op je werk. Natuurlijk wil je dit ook in je auto.

 

 

Alpine 2din autoradio laten inbouwen

 

Spotify werkt in de auto prima samen met elke nieuwe autoradio en 2-Din autoradio´s. Deze app maakt files minder erg, laat je reis minder lang duren en geeft je de kans om de tijd in de auto te spenderen aan het luisteren van bijvoorbeeld een nieuw album of nieuwe podcast aflevering.

Flitsmeister
Flitsmeister is niet alleen handig om snelheidsboetes mee te voorkomen, maar ook om op de hoogte te blijven van vertragingen of andere zaken op jouw route. De app heeft bovendien een navigatiefunctie gekregen, waardoor het een zeer uitgebreide app is met een interessante optie als standaard navigatie-app in jouw auto.

Flistmeister

WebLink
Met de nieuwe WebLink-app wordt het entertainmentsysteem voor in de wagen met een verbazingwekkende wereld aan apps uitgebreid. Geniet van gepersonaliseerde muziek, video’s en andere aangesloten content die geactiveerd wordt door jouw telefoon en de cloud.

Screen Mirroring en Miracast
Gebruik Wireless Mirroring om het volledige scherm van je smartphone op het touchscreen van de Pioneer autoradio te projecteren. Zo kun je veilig en makkelijk onderweg gebruik maken van alle functionaliteiten op je smartphone.

Inbouwen van Carplay autoradio
Wij kunnen Carplay op verschillende manieren inbouwen. Deze wordt in onze werkplaats vakkundig voor je ingebouwd.

Stuur een bericht, bel of kom langs in onze showroom
Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er vele opties mogelijk in je auto. Wij houden van persoonlijk contact, zodat we optimaal mee kunnen denken wat past bij jouw wensen, budget en situatie. We adviseren je graag en we hebben service zeer hoog in het vaandel staan.

Interesse in CarPlay voor jouw auto?

Neem dan nu contact met ons op of kom langs in de onze showroom

vakantie Arendse Car Systems

Gesloten zomervakantie 2024

 

Van maandag 5 augustus tot zondag 25 augustus zijn wij gesloten.
In deze vakantie periode zullen wij geen email's beantwoorden en zijn wij niet telefonisch bereikbaar. 

Op maandag 26 augustus zijn wij weer geopend volgens onze normale openingstijden.

Wij wensen iedereen een hele fijne vakantie toe.

 

Namens team Arendse Car Systems 

 

 

You have Successfully Subscribed!

Share This