+31(0)316-249 548 info@arendsecarsystems.nl

Dashcam

DE VERSCHILLENDE DASHCAMS

– Met of zonder GPS
– Met of zonder Wifi
– Verschillende soorten  data oplag
– Verschillende soorten camera kwaliteit
– Met of zonder nachtmodus

DASHCAM

Altijd een verstandige keuze; bewijs bij een ongeluk en zelfs de mogelijkheid voor GPS en Wifi.

Dashcam in je auto:

must-have of nice-to-have?

Heb je al een auto gezien met een dashcam? Vraag je jezelf af, wat is eigenlijk het nut van zo’n ding? Je ziet nu ook in de Nederland steeds meer auto’s rijden met een dashcam. Oftewel een onboard camera of dashboard camera. De dashcam neemt tijdens de autoritten automatisch de ritten op.

Wat is een dashcam eigenlijk?
Een dashcam is een camera die opnames maakt tijdens de autoritten. Als je door ons een dashcam laat inbouwen, dan wordt de dashcam meestal achter de binnenspiegel gemonteerd aan de vooruit. Als bestuurder heb je dan helemaal geen hinder van de dashcam tijdens het rijden. Ook werken wij de kabel helemaal weg, daar zie je helemaal niks meer van. De dashcam heeft dan een vast voeding, de dashcam start automatisch op wanneer je de auto start en begint direct met opnemen. 

In de dashboard camera’s zit vaak GPS geïntegreerd. Doordat de dashcam werkt met een ingebouwde GPS, verzameld hij meer gegevens zoals GPS locatie, tijd, datum weergave, G-kracht, impacts- en snelheidgegevens. Zelfs de gesprekken die in de auto plaats vinden kan je laten opnemen. Je kan dit zelf instellen. Je kunt dus terug zien wat er tijdens je rit gebeurd is. Wanneer er een incident is, slaat hij dit direct op en kan je, afhankelijk van het model, het incident direct terug kijken. Zeker geen overbodige luxe in ons steeds drukker wordende verkeersnetwerk.

Veiligheid
Door een dashcam ga je met een veiliger gevoel op weg. Voor jezelf maar ook voor je medewerkers of personeelsleden, wetende dat je altijd videobewijs bij de hand hebt en zo inzicht hebt in de gebeurtenissen op de weg.

Dashcam voor
in je auto of vrachtauto

Wat kan een dashcam?
Een dashcam is een camera die opnames maakt tijdens een autorit. De dashcam zit vast aan de binnenkant van je voorruit. In de dashboard camera’s zit vaak GPS geïntegreerd, zodat het ook snelheid, locatie en richting registreert. 

Het nut van een dashcam
Bij geschillen over aanrijdingen of andere verkeerssituaties komen de beeldopnames van een dashcam goed van pas. De beelden zijn duidelijk en voorkomen dicussie met medeweggebruikers of een verzekeringsmaatschappij. Een opgenomen beeld zegt meer dan 1000 woorden. Een dashcam kan je dus helpen bij valse beschuldigingen of aantoonbaar maken dat een andere bestuurder schade aan je auto heeft gemaakt. Hiermee kan je een verhoging van je verzekeringspremie ontlopen.

Daarnaast kan een dashcam ook een leuk accessoire zijn tijdens een roadtrip. Het legt je volledige route vast op video. Indien je voor een model kiest met Full-HD opname-functie, kan je hier zeer mooie beelden uit halen.

Voor wie is een dashcam nuttig?
Denk eens aan mensen die veel op de weg zitten vanwege hun beroep of bestuurders van een taxi. Door een dashcam heeft de chauffeur bewijs van zijn rijgedrag. Hij kan zijn rijgedrag inzichtelijk maken, hij hoeft nooit meer een discussie te hebben met een klant. Maar ook richting zijn klant biedt hij een extra veiligheid aan, hij laat zien dat hij bewust is van zijn rijgedrag.

Hoe werkt het maken van de opnames?
Het idee is dat een dashcam een continue opname maakt terwijl je aan het rijden bent. De opnames staan gelijk opgeslagen op een SD-kaart, en als deze vol is overschrijft het de oudste opname automatisch. Een uurtje autorijden is al snel een paar GB aan video opnames. Sommige merken dashcams hebben ook een app, dan kan je de beelden gelijk terug zien op je smarphone.

De luxere modellen registreren het wanneer de auto een grote schok – dus een ongeluk – maakt. Op dat moment is de opname beveiligd tegen automatisch overschrijven. Een nadeel is dat er bij een aanrijding van achteren niets in beeld is van de aanrijding, dit kan opgelost worden door een dashcam met een achtercamera. 

De voordelen van een dashcam in je auto
Wil je wachten op je eerste aanrijding? Een discussie aan gaan omdat het niet helder is wie er fout was? Door het installeren van een dashcam in je auto, heb je zelf de bewijstukken in de hand. Je kunt zelf aantonen dat je niet te hard reed. Dit kan je heel veel tijd en misverstanden helpen voorkomen. De voordelen van een dashcam zijn dan ook:

  • Zelf grip op je rijgedrag en dit ook kunnen bewijzen.
  • Indicatie van locatie, tijd en snelheid
  • Rijgedrag van andere weggebruikers worden ook vastgelegd
  • Bewijsstukken in eigen hand

 

Spandoeken Blackvue Dashcam

Dus toch maar gelijk een dashcam aanschaffen?
In het huidige toenemende drukker wordend wegverkeer is de dashcam geen overbodig luxe. Een dashcam werkt samen met een app op je smartphone of je kan inloggen in je account op de computer. Ook kan een dashcam opnemen wanneer je auto geparkeerd staat. Er kan zelfs een alarm worden ingesteld, je krijg direct een melding op je smartphone.

Wanneer je een dashcam gebruikt tijdens een autorijles kan je na de de les de situatie nalopen en met de leerling nogmaals de instructie doorspreken. Kies je voor een uitgebreide uitvoering dan kan je zelfs via wifi mee kijken op je camera via een internetverbinding. Wil je ook opnames van de achterzijde van je auto? Dan is de dashcam uit te bereiden met een achtercamera, dit wordt beschreven als een 2 channel dashcam.

Klanten ervaring met een dashcam
Klanten die in hun auto een dashcam laten hebben laten inbouwen gave aan dat je niks merkt qua zicht niks van de camera. Doordat wij ervoor kiezen om de camera achter de binnenspiegel te monteren, heb je op deze plek geen hinder van de camera en belemmert het je zicht niet.
Wanneer je kiest om de dashcam in onze werkplaats in te laten bouwen, dan heeft je dashcam een vaste voeding en zal de camera automatisch opstarten. De voedingskabel worden door ons netjes weggewerkt en daar zie je ook niks meer van. De camera registreert hetzelfde wat jij zelf ook door je eigen voorruit ziet.

Zo hebben wij tijdens onze vakantie het onderstaande filmpje opgenomen. Een los gelopen wiel van de aanhanger voor ons raakte onze auto. De dashcam beelden waren erg fijn om duidelijk te maken dat het ongeluk werd veroorzaakt door een medeweggebruiker. Het ongeluk gebeurde in Slovenië en door de beelden maakte het niet uit dat we de taal niet spraken. Ook voor de verzekeraar was het direct allemaal duidelijk en werd de schade direct uitgekeerd. 

Verzekeraars en de Dashcam
Maar het kan natuurlijk altijd een keer gebeuren dat je een ongeluk krijgt of iemand tegen je aanrijdt en doorrijdt. 
De verzekeraars staan erg positief tegenover het gebruik van een dashcam. De opnames die aangeleverd worden, kunnen goed gebruikt worden voor het vaststellen van de situatie.

Taxiritten beveiligen met een dashcam
Bestuurders van taxi’s ervaren nu ook steeds meer voordelen van een dashcam. Behalve de algemene voordelen van een dashcam, het opnemen van beelden tijdens de ritten, kan je ook kiezen voor de dashcam variant IR. Deze 2-channel dashcam heeft dus een tweede camera en kan in de taxi gebruikt worden als beveiliging camera. De dashcam voor in de auto neemt de ritten op en de camera die in de auto gemonteerd is neemt de beelden op van in de auto. Dit zorgt dus voor extra veilig voor de bestuurder maar ook voor de pasagier. 

Bedrijfsbussen en laadruimte beveiligen met een IR dashcam
Door in de bedrijfsauto of bedrijf bus een  2-channel IR dashcam te monteren, kan je de laadruimte beveiligen.
De IR dashcam werkt ook op detectie. Dit betekent dat wanneer er ’s nacht ingebroken wordt in een laadruimte, de extra camera opnemen en registreerd wat er gebeurd.  Je krijgt dan in de app een melding dat er bewegingsdetectie is in je auto en kan je naar handelen.

Rijschool auto’s gebruiken dashcam beelden als leesmateriaal
De beelden die opgenomen worden op de dashcam tijdens een rijles zijn mooi lesmateriaal. Door samen met een leerling de beelden terug te kijken, ziet de leerling precies hoe hij gereden heeft en wel handeling hij beter of anders kan uitvoeren. Met een dashcam, die een wifi functie heeft, zijn de beelden direct op je smartphone te zien en kan het gelijk aan het einde van de rijles bekijken met je leerling. 

Uitleg over een dashcam in de auto. Tijdens een vakantierit komt er een wiel los van de aanhanger van een bestuurder voor ons op de weg.

Waarom een

Blackvue dashcam?

BlackVue is een innovatief dashcam merk met een wereldwijde erkenning van de meest kwalitatieve dashcams. Ingebouwde functies als Wi-Fi, Cloud verbinding, Nederlandse spraakbeleiding, GPS, uitstekende software/firmware ondersteuning en premium designs hebben BlackVue gepositioneerd als marktleider in high-end dashcams.Een BlackVue dashboard camera is een betrouwbare “blackbox” voor jouw voertuig welke steeds meer opduiken in het dagelijks leven van de automobilist.
Dankzij de uitstekende kwaliteit bent je verzekerd van bewijsmateriaal tijdens jouw ritten zoals: videobeelden, geluidsopname, tijd/datum weergave, GPS locatie gegevens, G-kracht impacts, en snelheidsgegevens.

Heeft de dashcam jouw interesse gekregen? Wil je weten wat voor voordelen het voor jou kan hebben?  Kom naar onze showroom en we kiezen samen de juiste dashcam. Direct een montage afspraak maken is ook mogelijk. Wij zorgen dat de dashcam vakkundig gemonteerd wordt in jouw auto. Dit gebeurd in onze eigen werkplaats.

Hoe lang kan ik opnemen per Gigabyte SD geheugen?

Welke geheugenkaart moet ik kiezen:
Dit is afhankelijk van het gebruik, ben je heel lang onderweg dan wil je veel meer opnames bewaren dan als je veel korte ritten maakt.

Via deze LINK kan je nakijken wel geheugenkaart het beste bij jouw gebruik.

Overschrijving van de constante opnames zal starten zodra de SD kaart vol is. Handmatige, event-opnames en parkeeropnames worden niet direct overschreven.

Vakkundig gemonteerd, goede werking
Wij kunnen de installatie verzorgen in alle auto’s en vrachtauto’s. Door een dashcam op de juiste manier te monteren kan de dashcam gebruikt worden in alle auto, ook auto’s die volledig hybride zijn. Dit kan door gebruik te maken van een accubewaarder. Een accubewaarder zorgt er voor dat de accu niet onder de ingestelde waarde komt. Ook kan je kiezen voor een accubewaarder zoals Power magic pro, deze heeft een eigen interne accu. Deze interne accu zorgt ervoor dat er altijd genoeg voeding voor de dashcam aanwezig is.

Neem contact met ons op voor de installatieprijs van de dashcam in jou auto. Een vakkundig installatie kunnen wij verzorgen in onze werkplaats. De installatie van de dashcam neemt ongeveer 2 uur tijd in beslag. De inbouwtijd kan afwijken per auto en door de persoonlijk wensen van jou als klant. Ons inbouw tarief is € 65,- ex btw per uur.

Wil je ook een achtercamera gemonteerd hebben, dit is zeker ook mogelijk. Het installeren van een dashcam kan bij elektrische auto’s en sommige nieuwe auto’s extra werk en tijd kosten. 

Stuur een bericht, bel of kom langs in onze showroom
Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er vele opties mogelijk in je auto. Wij houden van persoonlijk contact, zodat we optimaal mee kunnen denken wat past bij jouw wensen, budget en situatie. We adviseren je graag en we hebben service zeer hoog in het vaandel staan.

Interesse in Dashcam voor jouw auto?

Neem dan nu contact met ons op of kom langs in de onze showroom

Share This