+31(0)316-249 548 info@arendsecarsystems.nl

Auto detailing

Auto detailing

– zelf je auto reiningen en poetsen
– advies per product mogelijk

Meguiar's producten

In onze winkel vindt je de complete lijn producten van het merk Meguiar’s.

Deze lijn auto detailings producten bieden de mogelijkheid zelf je auto perfect te reiningen en onderhouden

auto wassen en poetsen

Als u uw vieze auto wilt schoonmaken zijn er twee opties: een ritje naar de wasstraat of zelf aan de slag gaan.
Door zelf uw auto te wassen bespaart u geld, krijgt u wat extra beweging én weet u zeker dat uw auto glanzend en vlekkeloos schoon wordt, zonder dat u last heeft van krassen of oneffenheden op de lak. Met het speciale 5-stappenplan van Meguiar’s ziet uw auto eruit alsof hij net uit de showroom komt.

Arendse Car Systems productlijn van Meguiar's

De geschiedenis van Meguiar’s

Al meer dan 110 jaar is Meguiar’s een bekend en kwalitatief merk in de auto-industrie. In 1901 begon Frank Meguiar Jr. met het ontwikkelen van meubelpolijstmiddel en toen rond 1910 paard en wagen werden ingeruild voor de houten automobiel maakte hij de overstap naar de automobiel industrie. Hierna werd het merk toonaangevend binnen deze industrie. De overtuiging van meneer Meguiar is dan ook altijd geweest dat hij pas een product wilde verkopen als hij ervan overtuigd was dat het de beste op de markt was. Hierdoor staat het merk Meguiar’s voor kwalitatief zeer goede producten.

Door Meguiar’s is een 5-stappenplan ontwikkeld waarmee uw auto langdurig schoon wordt. Hiermee ziet uw auto er altijd glanzend uit. Hieronder leggen we de stappen voor u uit.

Arendse Car Systems geschiedenis van meguiar's

De Meguiar’s 
5 stappenplan

Arendse Car Systems Meguiars 5 stappen plan

Stap 1: Wassen

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het wassen en reinigen van een auto niet hetzelfde. In de stap 1 gaat u daarom alleen de auto wassen. Dit betekent dat u het grote loszittende vuil verwijderd, de auto goed afspoelt en wast met autoshampoo. Het doel van deze stap is om grove vuiligheden, zoals stof, vuil en vogelpoep, te verwijderen. De diepere reiniging wordt gedaan tijdens stap 2.

Tips voor tijdens het wassen van uw auto:

  • Maak de auto na het wassen altijd droog.
  • Gebruik nooit afwasmiddelen tijdens het wassen van uw auto. Afwasmiddelen trekken namelijk álles uit het oppervlak van uw auto. Ze verwijderen dus niet alleen viezigheden, maar ook belangrijke oliën of de wax. Gebruik daarom liever een autoshampoo van Meguiar’s. Deze zijn namelijk pH-neutraal en speciaal ontwikkeld voor gebruik op auto’s.
  • Gebruik een microvezel doek in plaats van een spons. In sponzen blijft namelijk zand of stof zitten, dat kan gaan krassen op de lak. Zo kunnen er ‘swirls’ in de lak ontstaan; cirkelvormige krassen die vooral in fel zonlicht duidelijk zichtbaar zijn. Een microvezel doek is veiliger en zorgt voor minder krassen.
  • Reinig tijdens deze stap ook uw vieze velgen, bijvoorbeeld met velgenreiniger. Gebruik alleen nooit velgenreiniger op nieuwe velgen, want dan kunnen ze worden aangetast.
Meguiar's shampoo - Arendse Car Systems

Stap 2: Reinigen en voorbereiden

Na stap 1, het wassen van de auto, is het tijd voor de diepere reiniging. Tijdens stap 2 begint u met het controleren van de lak. Zitten er grote oppervlaktevervuilingen op? Dit kunt u controleren door met uw vingers over de lak van de auto te wrijven. Als het bobbelig aanvoelt zitten er vervuilingen op, bijvoorbeeld van boomsappen, teerspetters of industriële neerslag.

Tijdens deze stap heeft u clay bars nodig. Dit zijn stukjes klei waarmee grove vervuilingen verwijderd worden. De stukjes klei moeten worden gekneed totdat het op een pannenkoekje lijkt en over de lak heen worden gewreven. Het vuil dat zich aan de lak gehecht had komt op deze manier los. Met de producten van Meguiar’s verwijdert u daarnaast de defecten óp de lak en de defecten ín de lak. Tijdens deze stap voert u dus eigenlijk drie stappen uit:

Meguiar's quick detailer Arendse Car Systems

Stap 3: Polish

Stap 3 van het 5-stappenplan is optioneel, maar wel aan te raden als u wilt dat uw auto glanst als nieuw. In de derde stap gaat u de auto namelijk polishen. Dit betekent dat de lak van de auto intensief gevoed wordt, waardoor het een optimale glans krijgt. Ook wordt de originele kleur van de auto op deze manier hersteld. Daarnaast zorgt het polishen van de auto ervoor dat uw auto klaar is voor stap 4: het waxen.

Meguiar's wax Arendse Car Systems

Stap 4: Wax en bescherming

Tijdens stap 4 wordt de auto gewaxt. Hierdoor zorgt u ervoor dat uw auto beschermd blijft tegen alle invloeden van buitenaf. Zo heeft de auto bijvoorbeeld minder last van zure regen, boomsappen en andere externe factoren. Met wax legt u dus een beschermende coating op de lak waarmee uw auto voorlopig beschermd is. De coating is waterafstotend én zorgt ervoor dat de glans behouden blijft.

Het waxen van de auto moet u voor een perfect resultaat ongeveer drie tot vier keer per jaar doen. Er is de keuze uit pasta, spray wax en vloeibare wax om dit mee te doen, naargelang uw eigen voorkeuren.

Meguiar's Ceramic Arendse Car Systems Duiven

Stap 5: Onderhoud

Zelfs als u een waxlaag aanbrengt is het onontkoombaar dat er omgevingsfactoren zijn die de lak enigszins aantasten of dat er vuiligheden op de auto terechtkomen. Om de lak van uw auto dus in optimale staat te houden is stap 5, het onderhoud, belangrijk. Zo zorgt u ervoor dat de viezigheden zich nog niet aan de lak vasthechten en makkelijker verwijderd kunnen worden.

Hoe werkt dit onderhoud? Hiervoor kunt u bijvoorbeeld een quik wax of detailer van Meguiar’s gebruiken. Deze verwijderen viezigheden, zoals stof, vingerafdrukken en waterdruppels. Bovendien verlengen dit soort producten de levensduur van de wax die u in stap 4 heeft aangebracht. Zo is uw auto langer beschermd.

Als u alle stappen heeft doorlopen ziet u auto er perfect uit, net alsof u hem net aangeschaft en opgehaald heeft. Met de producten van Meguiar’s en de juiste werkwijze heeft u geen wasstraat nodig, maar gaat u wel altijd voor een glanzend resultaat, zónder beschadigingen of oneffenheden.

Meguiar's glass cleaner - Arendse Car Systems

Interesse in auto detailing voor jouw auto?

Neem dan nu contact met ons op of kom langs in de onze showroom

Share This