+31(0)316-249 548 info@arendsecarsystems.nl

Keyless protector KE01

Wat zijn de meest voorkomende autodiefstal methodes?

– Relay attack bij keyless auto’s
– Het raam wordt ingeslagen
– OBD stekker
– Het slot wordt opengebroken

ARENDSE CAR SYSTEMS DUIVEN IS EEN KIWA SCM ERKEND INBOUWSTATION

Remond Arendse is een ervaren inbouwer en gediplomeerd KIWA SCM inbouwspecialist voor het monteren:
– Startonderbrekers
– Alarmsystemen
– Voertuigvolgsystemen (track & trace systemen)
– Peilzenders
– Mechanische beveiliging
– Ke01 keyless entree protector

Keyless protector oftewel de KE01 beveiliging

de nieuwste beveiligen methode en eis van auto’s met af fabriek keyless entree functie

Er is een nieuwe beveiliging methode geintroduceerd per 1 januari 2021. Deze is opgesteld door het CCV en Kiwa SCM, de nieuwe eis, eist bij auto’s met keyless entree, dat er een aftermarket voertuigbeveiliging systeem wordt toegevoegd. Deze beveiligings methode zorgt ervoor, Relay attach niet meer mogelijk is bij auto’s met keyless entry. 

Keyless entrée of keyless go

Wat is keyless entry?
Keyless entry maakt het mogelijk om je auto te openen, zonder gebruikt te maken van je sleutel. De auto herkent de sleutel wanneer je in de buurt bent van je auto. Dit maakt sneller instappen van je auto mogelijk en is een functie die op veel auto’s aanwezig is. 

Relay attach diefstal methode

Relay attach is een diefstal methode wat het signaal dat een keyless auto naar de smart keys stuur om de auto open te maken, de dief onderschept dit signaal en kan dan zo de auto alsnog zonder schade openen en zelfs mogelijk maakt de auto te starten. Door invoering van de Keyless beveiligings methode, bij auto met keyless entree, is het de bedoeling dat terug dringen aantal diefstallen van gaat dalen.
De schade post voor verzekeraars aan autodiefstal bedraagt in 2019 rond de 80 miljoen. 

In Nederland zijn momenteel zo’n 892.000 personenauto’s voorzien van een keyless-systeem, slechts (na schatting) heeft zo’n 20% daarvan heeft een goede autobeveiliging. 

Polestar met KE01 keyless protector

Polestar
De Polestars is alleen te certificeren door het installeren van een keyless protect.
Wanneer deze geactiveerd is kunnen wij het alarm gecertificeren met een Kiwa SCM certificaat.

Dit geld ook bij sommige modelen van BMW.

Keyless protector, de KE01
laten in bouwen
bij Arendse Car Systems

Uitleg van een werking van de keyless protector, geactiveerd in handzender van een keyless entree bij een Land Rover Range rover.
Uitgevoerd door Arendse Car Systems te Duiven, Kiwa SCM specialist.

Je hebt een auto met keyless entree, wat nu?
Het kan zijn dat je verzekering nu eist dat je de je keyless entree laat beveiligen laat inbouwen

Welke Keyless beveiliging methode zijn er?
Op dit moment zijn er in Nederland 3 leveranciers die een goedkeuring hebben van Kiwa SCM (Nederlandse instantie die voertuigbeveiliging certificeert).

De Keyless protector met KE01 certificaat mag alleen door een ervaren Kiwa SCM inbouwspecialist worden ingebouwd.

Arendse Car Systems Kiwa SCM goedgekeurd inbouwbedrijf

Kiwa erkenning
Arendse Car Systems is een ervaren  auto beveiliging specialist  en in bezit van de CCV KIWA SCM certificaat voor personenauto, voertuigvolgsystemen, terugvindsystemen, en mechanische beveiliging.

Laten inbouwen
Het laten inbouwen van een autobeveiligingssysteem is tegenwoordig dus echt wel een must. Wij als auto alarm specialist adviseren graag de beste auto beveiliging voor jouw auto en kunnen deze vakkundig voor je inbouwen. Neem vandaag nog contact met ons op voordat het te laat is!

Stuur een bericht, bel of kom langs in onze showroom
Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er vele opties mogelijk in je auto. Wij houden van persoonlijk contact, zodat we optimaal mee kunnen denken wat past bij jouw wensen, budget en situatie. We adviseren je graag en we hebben service hebben we hoog in het vaandel staan.

Wil je vast je kenteken van je auto bij de hand houden?

 

 De diefstal methodes in 2021

 

Relay attack
De meeste besproken diefstalmethode op dit moment is de methode Relay attack. 
Deze diefstalmethode is van toepassing bij auto die voorzien zijn van keyless entry of keyless start of go. De auto kan je dan open zonder een sleutel te gebruiken, de sleutel of ‘smartkey’ wordt herkend wanneer je in de beurt van je auto komt.

Bij de diefstalmethode Relay attack wordt dit signaal van de zogenaamde ‘smartkey’ afgelezen en verlengd. De normale afstand tussen een voertuig en de handzender is maximaal één meter om hem te kunnen openen. Bij een Relay attack wordt deze afstand vergroot tot een afstand van enkele honderden meters door het signaal te kopiëren en te ‘verlengen’.

In de praktijk
De auto staat in de straat geparkeerd en de sleutels liggen binnen op het kastje in de gang. De auto staat op slot. Maar deze auto is voorzien van de optie keyless entry en daar maken de autodieven gebruik van.  Het gaat als volgt: één persoon vangt het signaal van de handzender op, die achter de voordeur ligt, terwijl een tweede persoon, die bij de geparkeerde auto staat, met het verlengde signaal de auto opent, start en meeneemt. 

Voor het opvangen en verlengen van het signaal is een speciaal kastje nodig, maar deze zijn gewoon online te verkrijgen. Om deze diefstalmethode tegen te gaan, is het dus noodzakelijk om te zorgen dat de auto wordt voorzien van een ‘eigen autorisatie’, oftewel een tweede onderbreking. Met een Kiwa SCM goedgekeurd alarmsysteem is deze manier van diefstal niet meer mogelijk.

De baksteen methode
Het zijraam van de auto wordt ingegooid met een baksteen. De dieven weten dan op een of andere manier de sensoren van de auto te ontwijken. De auto wordt gestart door het contact slot te forceren. Deze inbraakmethode wordt vooral gebruikt om goederen uit een auto te stelen. Bij bedrijfsauto’s zie je dit gebeuren om bijvoorbeeld de portable navigatie te stelen of de laptop die op de achterbank ligt. 

OBD stekker
Net als de auto-industrie staat ook de dievengilde niet stil. Via de diagnosepoort is het kinderlijk eenvoudig een auto te stelen. Met een interface schrijft de dief simpelweg de startblokkering weg of kloont hij de autosleutel. Deze interfaces zijn inmiddels goedkoop en via het internet gemakkelijk verkrijgbaar.

Auto’s uitlezen
Iedere moderne auto is tegenwoordig uitgerust met de zogeheten OBD2 stekker. De inmiddels verplichte OBD2 standaard dwingt autofabrikanten dezelfde protocollen te gebruiken voor het uitlezen van het motormanagement.
Dit maakt het mogelijk om met één diagnosesysteem meerdere automerken uit te lezen.

Slot openbreken
Oftwel de schroevendraaiermethode. Door het forceren van het slot, proberen ze de deursloten open te breken. Deze methode wordt steeds minder toegepast omdat de nieuwere auto keyless entree hebben en hierdoor de deursloten ontbreken.

Laten inbouwen
Het laten inbouwen van een autobeveiligingssysteem is tegenwoordig dus echt wel een must. Wij als auto alarm specialist adviseren graag de beste auto beveiliging voor jouw auto en kunnen deze vakkundig voor je inbouwen. Neem vandaag nog contact met ons op voordat het te laat is!

Stuur een bericht, bel of kom langs in onze showroom
Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er vele opties mogelijk in je auto. Wij houden van persoonlijk contact, zodat we optimaal mee kunnen denken wat past bij jouw wensen, budget en situatie. We adviseren je graag en we hebben service hebben we hoog in het vaandel staan

Interesse in keyless protector voor jouw auto?

Neem dan nu contact met ons op of kom langs in de onze showroom

Share This