+31(0)316-249 548 info@arendsecarsystems.nl

2-Din autoradio

een 2-din autoradio kan de volgende functies bevatten

Cd/DVD speler  |  AUX-aansluiting  |  MP3 afspeelmogelijkheden door USB

DAB/DAB+ radio  |  BT streamen  |  BT handsfree  |  Vario colour display

CarPlay   |  Auto Android  |  Weblink  |  Screen mirroring en Miracast

Smartphone connectiviteit |  Aansluiting achteruitrijcamera

Scroll verder voor meer info over deze functies!

Wat is een 2-Din systeem?

Is een 2-Din systeem een navigatiesysteem, een autoradio of toch een multimedia systeem?

Een 2-Din systeem (oftewel dubbel Din) onderscheidt zich in 3 soorten systemen:
– navigatie systemen
– multimedia systemen
– 2-Din autoradio

Kortom wij als electronica specialist helpen je graag verder voor het kiezen van de juiste 2-Din autoradio. De vakkundige inbouw van jou 2-Din autoradio kan ook plaats vinden in onze werkplaats.

Geniet van je 2-Din autoradio

Een multimedia autoradio biedt een combinatie van krachtig entertainment, hoogwaardige audio functies en smartphone connectiviteit op een groot scherm. Door het grote formaat hebben de meeste 2-Din autoradio toestellen een touchscreen beeldscherm, maar er zijn ook nog modellen leverbaar met bedieningsknoppen. Een touchscreen scherm geeft een snelle en gemakkelijke bediening. Op het scherm zie je duidelijk wat je bedient.
De benaming van een 2-Din systeem wordt afgeleid van de functie die een systeem bevat. Er zitten veel verschillende mogelijkheden in een 2-Din systeem.

In onze showroom hebben we dan ook de verschillende soorten 2-Din systemen aangesloten, zodat je zelf de verschillen kunt zien en uitproberen. 

Functies van een

2-Din autoradio

CD-speler
Bij een nieuwe 2-Din autoradio zit meestal geen cd-speler meer, omdat deze functie steeds minder gebruikt wordt. Deze functie wordt steeds vaker vervangen door de mogelijkheid om op je 2-Din autoradio met bluetooth een verbinding te maken met je smartphone of tablet. Zo kun je geluid streamen naar je autoradio.

AUX-aansluiting
Een AUX-aansluiting ziet er uit hetzelfde als de hoofdtelefoon aansluiting die je ook op je smartphone of MP3 speler vindt. Door een kabel die aan beide kanten van een 3.5 mm jack-plug aansluiting heeft, koppel je de smartphone of MP3 speler aan je autoradio. De geluidsweergave gaat nu over de speakers van je auto.

USB-aansluiting
Op je autoradio heb je aan de voorkant of aan de achterkant een usb aansluiting heeft kan je een usb stick plaatsen en hiermee van mp3 bestanden. Zo heb je altijd veel muziek bij je. Ook kan de USB-aansluiting gebruikt worden om je smartphone op te laden.

Bluetooth, audio streaming en handsfree bellen
Doordat een autoradio vaak aan de voorkant of aan de achterkant een USB-aansluiting heeft, kan je hier een USB-stick met MP3 bestanden plaatsen. Zo heb je altijd veel muziek bij je. De USB-aansluiting kan natuurlijk ook gebruikt worden om je smartphone op te laden.

DAB+ Digital Radio
DAB staat voor Digital Audio Broadcasting, dé nieuwe manier van radio luisteren. DAB+ wordt de nieuwe standaard voor heel Europa en daar heb je als automobilist in heel Europa profijt van. Je rijdt met DAB+ ruisvrij naar je europese bestemming. DAB+ is radio luisteren via de digitale ether met hogere geluidskwaliteit, meer zenders en meer gebruiksgemak.

Dab+

Vario colour display
Stem de display kleur van je 1-Din autoradio af op jouw auto! Vario colour of Multi-colour display maakt het mogelijk om de verlichting van de autoradio aan te passen op de verlichtingskleur van jouw auto. Zo maak je de radio passend in jouw auto en bij jouw stijl.

WebLink
Met de nieuwe WebLink-app wordt het entertainmentsysteem voor in de wagen met een verbazingwekkende wereld aan apps uitgebreid. Geniet van gepersonaliseerde muziek, video’s en andere aangesloten content die geactiveerd wordt vanaf je telefoon en de cloud.

Apple Carplay
Apple CarPlay is een iOS feature van Apple die het mogelijk maakt om op een slimmere en veiligere manier je iPhone in de auto te gebruiken zodat je je aandacht op de weg kunt houden en routeaanwijzingen kunt  volgen tijdens het luisteren van muziek, bellen, berichten verzenden en ontvangen.
Verbind gewoon je iPhone en je bent vertrokken.

Android Auto
Android Auto is in feite een versimpelde versie van Android voor het dashboard van je auto. De nadruk ligt op veiligheid en simpliciteit: menu’s zijn overzichtelijker, knoppen zijn groter en je wordt niet afgeleid door allerlei notificaties.

Android Auto biedt je automatisch nuttige informatie en organiseert alles in overzichtelijke kaarten die verschijnen op het moment dat ze nodig zijn. Android Auto is ontworpen om zo weinig mogelijk afleiding te veroorzaken zodat je je kunt blijven concentreren op de weg.

Screen mirroring en Miracast
Gebruik Wireless Mirroring om het volledige scherm van je smartphone op het touchscreen van de Pioneer autoradio te projecteren. Dankzij het grotere scherm profiteer je onderweg van betere zichtbaarheid en meer gebruiksgemak. En dat is nog veiliger ook.

Aansluiten achteruitrijcamera
Doordat een 2-Din systeem een groot scherm heeft is het mogelijk om hier een camera op aan te sluiten. Door het monteren van een achteruitrijcamera krijg je het beeld van achteruitrijden op je scherm wanneer je de auto in de achteruitrij versnelling zet.

Navigatie
Plan je route met een navigatiesysteem op je 2-Din autoradio. Op het grote touchscreen voer je eenvoudig het adres van je bestemming in en de rest spreekt voor zich. Met navigatie op je 2-DIN autoradio vind jij altijd de snelste route en ga jij ontspannen op reis.

Inbouwen van 2-Din autoradio
Wij kunnen je bestaande 1-Din autoradio vervangen voor een 2-Din autoradio met de gewenste functie. Deze wordt in onze werkplaats vakkundig voor je ingebouwd.

Stuur een bericht, bel of kom langs in onze showroom
Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er vele opties mogelijk in je auto. Wij houden van persoonlijk contact, zodat we optimaal mee kunnen denken wat past bij jouw wensen, budget en situatie. We adviseren je graag en we hebben service zeer hoog in het vaandel staan!

 

 

2din autoradio laten inbouwen

Bekijk dit filmpje en ontdek op een leuke & grappige manier hoe Gert-Jan Hennipman alles over gebruik van een 2-Din systeem uitlegt.

Interesse in 2-Din autoradio voor jouw auto?

Neem dan nu contact met ons op of kom langs in de onze showroom

Share This