+31(0)316-249 548 info@arendsecarsystems.nl

Soorten navigatie

De verschillende soorten navigatie systemen

-Inbouw navigatie

-Smartphone navigatie

-Portable navigatie

-Navigatie op originele af fabriekbeeldscherm

Software update van jouw navigatiesysteem, doen!

 

Voor praktisch alle systemen kunnen wij een update verzorgen.
Zo niet, dan helpen wij u graag verder aan een passende oplossing!

 

 

Soorten navigatie

Welk soort navigatiesysteem is geschikt voor mijn auto en mijn gebruik ?
Welk soorten auto navigatiesystemen zijn er nu eigenlijk allemaal en wat zijn nu de verschillen in de navigatiesystemen voor in de auto.

We maken onderscheid tussen de volgende systemen:
– Inbouw navigatiesysteem, dit kan orgineel zijn (af fabriek) of een aftermarketsysteem
– Smartphone navigatie
– Portable navigatie systeem
– Navigatie module koppelen aan mijn originele (OEM) beelscherm

Door het aanbod van de verschillende mogelijkheden, kunnen wij ons voorstellen dat jij als gebruiker niet helemaal meer het overzicht hebt, wat allemaal mogelijk is in jouw auto en past bij jou als gebruiker. Bezoek onze showroom en laat je voorlichten welks systeem het meest geschikt is voor jouw gebruik.

 

 

Alles wat je moet weten over navigatie

Inbouwnavigatie
Onder inbouwnavigatie verstaan we alle systemen die in de auto ingebouwd kunnen worden. In Nederland hebben we te maken met heel veel merken auto’s en dito uitvoeringen. Dat maakt dat er ook verschillende formaten navigatiesystemen zijn.

De formaten navigatiesystemen zijn 1-Din systeem, 2-Din systeem en Size-up systeems. Deze systemen kun je met het juiste aansluitmateriaal inbouwen in je auto of door ons laten inbouwen.

De software, maakt het verschil
Inbouwnavigatie, in de verschillende formaten 1-Din systeem, 2-Din systeem en Size-upsmart systeem onderscheiden zich doordat de navigatiesoftware geïnstalleerd zit op de harde schijf van het systeem.
Dit geeft als groot voordeel dat het systeem altijd startklaar is om te navigeren.

Bij de inbouwnavigatiesystemen maken we gebruik van verschillende merken navigatiesoftware. Bekende merken navigatiesoftware zijn IGO en HERE. Het inbouwnavigatiesysteem wordt bediend met touch screen bediening. Je voert je in een paar seconden je bestemming in en de begeleiding  start direct. Snel en makkelijk! Kom naar de showroom en ervaar zelf het gemak van een inbouwnavigatiesysteem. Wij adviseren u graag!

Smartphone navigatie
De ontwikkeling van de smartphone gaat ontzettend hard. We kunnen niet meer zonder onze mobiele telefoon. De smartphone biedt zoveel functies dat we deze altijd bij ons hebben.
Op alle smartphones staat standaard een app die voor navigatiebegeleiding in je auto. Je kan door je smartphone in een telefoonhouder te plaatsen gebruik maken van deze navigatie.

Maar wij kunnen dit veel mooier en prettiger integreren in jouw auto. De 2-din inbouw systemen kunnen ook uitgevoerd worden met Carplay of Auto Android. Je smartphone wordt gekoppeld met 2-din systeem of je 1-din Klapscherm en gaat werken als een harde schijf. Veel van de apps die je op je smartphone gebruikt worden, worden nu door je inbouwsysteem overgenomen. Afhankelijk van het besturingsysteem van je smartphone kiest je voor Carplay of Auto Android. Carplay is geschikt voor de Apple smartphone en Auto Android voor de smartphone die op Android werken. Er bestaan ook inbouwsystemen die beide functies ondersteunen.

Klik hier voor meer info over:

                    

Portable navigatie
Zoals je zelf al uit de naam kan opmaken zijn dit losse systemen, deze zijn verplaatsbaar.
De portable systemen worden bevestigd met een zuignap op je raam en een portable navigatiesysteem wordt door een 12-volt autolader opgeladen. Bekende merken van portable systemen zijn Tom Tom en Garmin.

 

 

 

Wij als inbouwspecialist kunnen deze portable navigatiesystemen ook netjes op een autospecifieke steun monteren en de voeding weg werken. Dan is je portable systeem semi ingebouwd. Je hebt dan wel de voordelen van een portable systeem en deze is dan altijd opgeladen.

Navigatie op origineel beeldscherm
Sommige moderne auto’s hebben al een geïntegreerd scherm maar nog geen navigatiesysteem. Hiervoor  hebben wij hele mooie oplossingen. In deze auto’s kunnen wij de originele autoradio (cq multimedia systeem) uitbereiden met een multimedia module die op basis van apps werkt. Deze navigatie apps herkennen wij allemaal vanuit het gebruik op onze smartphone. De apps die wij, met behulp van deze multimedia module werkend krijgen op jouw originele beeldscherm, zijn onder andere de apps als Waze en Google maps.

Een mooi bijkomstig voordeel is, wanneer wij jouw auto uitbreiden met een multimedia module, je nog veel meer mogelijkheden in jouw auto krijgt. Deze multimedia module ondersteunt ook de applicaties zoals Netflix en Youtube. Kortom, hiermee upgrade je de auto volledig, zonder de originele radio te vervangen.

Software update van jouw navigatiesysteem
Het is zeker verstandig regelmatig een software update van je navigatiesysteem te doen, er wordt volop aan de weg gewerkt en zo weet je zeker dat je geen onnodige vertraging zal oplopen. De software update kan je zelf via internet aanschaffen en installeren op je navigatiesysteem. Maar als je niet handig zo bent met de computer, dan kunnen wij dit voor je verzorgen.

De voordelen van het updaten van je navigatiesysteem zijn:
– Kaartupdates bieden de nieuwste routes om verkeersvertragingen te voorkomen
– Kaartupdates vernieuwen milieuvriendelijke routeopties en verminderen het brandstof verbruik
– Update je kaart en kom op tijd met een lager benzineverbruik

Mocht het zo zijn dat je huidige systeem dusdanig verouderd is en niet meer up-to-date is, dan denken we graag met je mee voor het vervangen van je huidige navigatiesysteem naar een modern vernieuwd systeem.

Reparatie
Het kan natuurlijk voorkomen dat je navigatiesysteem niet meer werkt zoals het hoort. Dat een functieknop niet werkt of dat je touchscreen niet meer reageert. Wij kunnen de meeste orginele navigatiesystemen laten repareren, of ze nu binnen of buiten de garantieperiode vallen. Uiteraard informeren we u hierover over de kosten.Voor meer informatie over de reparatie van je navigatie systeem.

Inbouwen van navigatie
Zoals je hebt kunnen lezen zijn er meerdere opties om navigatie te integreren in je auto. Wij adviseren graag de beste inbouwoptie voor jouw auto en maken graag een afspraak met je.

Interesse in navigatie voor jouw auto?

Neem dan nu contact met ons op of kom langs in de onze showroom

Share This