Wat is Apple Carplay?

Apple CarPlay is een in-car systeem ontwikkeld door Apple Inc.

Zo kan je de iPhone verbinden met het infotainmentsysteem van je auto. Zo kan je veiliger en handigere je telefoon te gebruiken tijdens het rijden.

CarPlay integreert je iPhone met het ingebouwde display en de bedieningselementen van je auto, zodat je kunt bellen, berichten kunt verzenden en ontvangen, navigatie kunt gebruiken en naar muziek kunt luisteren zonder je telefoon aan te raken.

Hier zijn enkele belangrijke functies van Apple CarPlay:

  1. Navigatie: CarPlay ondersteunt Apple Maps en andere navigatie-apps van derden zoals Google Maps en Waze. Het biedt stapsgewijze aanwijzingen, verkeersomstandigheden en geschatte reistijden.
  2. Telefoon: Je kunt bellen en gebeld worden, gemiste oproepen terugbellen en naar voicemails luisteren.
  3. Berichten: Met CarPlay kun je tekstberichten verzenden en ontvangen met behulp van Siri, de virtuele assistent van Apple. Siri kan binnenkomende berichten hardop voorlezen en je kunt je antwoorden dicteren.
  4. Muziek en Audio: Je kunt luisteren naar muziek, podcasts, audioboeken en radio via apps zoals Apple Music, Spotify, Pandora en meer.
  5. Spraakbesturing: Siri kan worden geactiveerd door de spraakbedieningsknop op je stuurwiel lang ingedrukt te houden, zodat je veel functies handsfree kunt bedienen.
  6. Apps van derden: CarPlay ondersteunt verschillende apps van derden die geoptimaliseerd zijn voor gebruik in de auto, waaronder berichten-apps, audio-apps en navigatie-apps.
  7. Touch- en knopbediening: Afhankelijk van het systeem van je auto kan CarPlay worden bediend via een touchscreen, draaiknoppen of beide.
  8. Dashboardweergave: Een functie geïntroduceerd in iOS 13, biedt een informatieve en gebruiksvriendelijke interface, die kaarten, muziekbediening en Siri-suggesties op één scherm weergeeft.

CarPlay is compatibel met iPhones die draaien op iOS 7.1 of later en is beschikbaar in een breed scala aan voertuigen van verschillende fabrikanten.
Het vereist een bedrade verbinding met behulp van een Lightning-kabel, hoewel sommige automodellen draadloze CarPlay ondersteunen, waardoor je kunt verbinden zonder je telefoon in te pluggen.

Waarom zou je voor Apple CarPlay gaan in je auto?
Apple CarPlay is vooral ontworpen en gericht op veiligheid, zo stuur je bijna alles aan met je stem met behulp van Siri. Door op de knop van de spraakbediening te drukken,  kun je Siri een taak laten uitvoeren. Je kunt zo bijna alles handsfree aansturen.

Hoe kan je Apple CarPlay gebruiken?
Om CarPlay te kunnen gebruiken moet je de iPhone koppelen met een usb Lightning kabel of bij sommige model kan dit draadloos via wifi protecol,  aan het entertainmentsysteem van je auto via Instellingen Algemeen Carplay.

Deze registreert onmiddellijk je iPhone en CarPlay wordt gestart. Vanaf dat moment kun je navigeren, bellen, muziek luisteren, berichten versturen en ontvangen vanuit je auto. De functie maakt gebruik van de ingebouwde microfoon, speakers, knoppen van je auto en is volledig geïntegreerd.

Mijn auto heeft geen Apple Carplay, en nu?

Past in iedere voertuigPioneer SPH-EVO950DAB

Dan ben je op de juiste weg, wij van Arendse Car Systems kunnen  in bij iedere auto Apple Carplay toevoegen. Hier hebben we 2 mogelijkheden voor;

Optie 1:
We voegen het toe aan het bestaand beeldscherm in je auto. Door gebruikte maken van van een specialie beeldinterface en Apple Carplay module kunnen we dit toevoegen. Dus heb je wel een beeldscherm in je auto maar geen Apple Carplay, stuur ons dan een email met een afbeelding van je scherm en kenteken van je auto dan kijken wij het voor je. 

Weergave Carplay Volvo XC90 2005 op RTI scherm

Optie 2:

We vervangen je bestaande radio voor een nieuwe model radio die wel de functie Apple Carplay heeft. Dit heeft als groot voordeel dat je een sneller multimedia systeem in krijgt met meer functies als Dab+, hoog resolutie scherm. 

 Door gebruikte te maken van 2din aftermarkted multimedia toestellen van A-merken Pioneer,  Kenwood en een auto specifieke inbouwkit is het mogelijk te vernieuwen naar Apple Carplay. De juiste inbouwkit zorgt er voor dat je aanwezig auto functies als stuurwielbediening behouden blijven. 

Renault Clio Evo64dab hoofdmenu

Mocht je willen weten wat de mogelijkheden zijn voor Apple Carplay in jouw auto stuur ons dan een email: info@arendsecarsystems.nl

Kijk op ons youtube kanaal naar de vele auto die wij hebben voorzien van Apple Carplay ( en tevens Android auto).

Hier een size up van een Mercedes, maar kijk gerust rond op ons youtube kanaal er staan meer dan 170 video’s. 

 

vakantie Arendse Car Systems

Gesloten zomervakantie 2024

 

Van maandag 5 augustus tot zondag 25 augustus zijn wij gesloten.
In deze vakantie periode zullen wij geen email's beantwoorden en zijn wij niet telefonisch bereikbaar. 

Op maandag 26 augustus zijn wij weer geopend volgens onze normale openingstijden.

Wij wensen iedereen een hele fijne vakantie toe.

 

Namens team Arendse Car Systems 

 

 

You have Successfully Subscribed!

Share This