+31(0)316-249 548 info@arendsecarsystems.nl

Waarom zou ik een auto alarm laten inbouwen? Ik ben toch all-risk verzekerd!

Mijn auto extra beveiligen, waarom?

Als alarmspecialist krijgen wij regelmatig de vraag, waarom zou een aftermarket alarm laten inbouwen ? Dus een alarm inbouwen die niet standaard bij de auto hoort maar later wordt ingebouwd, monteren in mijn auto? Dat hoeft helemaal niet van de verzekering..
Ik ben toch all-risk verzekerd, dus het maakt mij niks uit als deze gestolen wordt. 

Toch wel vervelend als je auto weg is…..
Maakt het echt niets uit dat je auto of spullen gestolen zijn?
Je staat ’s morgen wel raar te kijken als je bij je bij de plek komt waar normaal gesproken je auto geparkeerd hoort te staan. Hé, mijn auto staat er niet meer??!! Bah, mijn navigatiesysteem is eruit gestolen. Het gooit g
elijk je hele weekplanning in de war, je moet aangifte doen, een vervangende auto regelen, contact opnemen met de verzekering, soms kost het zelfs je eigen risico.. gedoe waar de meesten van ons echt niet op zitten te wachten.  

Regelmatig staat er een bericht in de media dat er autoinbraken zijn, ook in jouw buurt gebeurt dit. Het gebeurt zelfs dat de dieven na een aantal weken weer terug komen, nadat jij net de inbraakschade geregeld hebt. De dieven breken opnieuw in jouw auto en je navigatiesysteem is weer weg.  Kan je weer van voren af aan beginnen. 

Een achteraf gemonteerd alarm systeem (oftewel een aftermarket systeem) is verder ontwikkeld tegen de huidige diefstal methodes. Doordat deze systemen altijd 2 startonderbrekingen moeten hebben, kan de auto niet gestart worden. 

Wachten
Wanneer je auto gestolen is, zul je minimaal 30 dagen moeten wachten op goedkeuring van je verzekeraar voordat zij tot uitbetaling overgaan. Dit kan zelfs nog langer duren als er een onderzoek ingesteld wordt.

Wanneer de auto zakelijk gebruikt wordt, zeker als bedrijfsauto, zul je in de periode tot dat je een vervangende auto hebt, geen inkomen kunnen genereren.
Maar erger nog, al je gereedschappen, documentatie met jouw vakkennis  en wellicht bedrijfs-en privacygevoelige documenten kunnen gestolen zijn. De inventaris, jouw gespecialiseerde gereedschappen die je in de loop der jaren verzameld en opgebouwd hebt, heb je niet zomaar weer bij elkaar. Nog afgezien van alle ellende als er bepaalde documentatie weg is. 

Gratis polischeck
In je huidige verzekeringspolis die hoort bij je autoverzekering, wordt omschreven welke beveiligingseisen je verzekeraar eist. Begrijp je niet helemaal wat er bedoeld wordt of ben je benieuwd of jouw auto aan de beveiligingseisen voldoet? Wil jij het risico niet lopen dat dieven juist met jouw auto aan de haal gaan?

Laat bij ons GRATIS de beveiliging van je auto checken! Ook de polisvoorwaarden horen hierbij!

Wij hebben de ervaring en kennis
Als Kiwa scm inbouwspecialist hebben wij de kennis en ervaring om je op de hoogte te brengen omtrent de regels van de Kiwa SCM. Veel consumenten en verzekeraars kennen deze regels niet. Wij volgen jaarlijks bijscholing, zo zijn wij op de hoogte van de laatste en nieuwste regelgeving.

Soms is er een origineel alarmsysteem aanwezig in je auto maar heeft deze geen Kiwa Scm goedkeuring. Daarnaast voldoen sommige originele systemen al (bijna)aan de Kiwa SCM regels, maar zijn ze nog niet gekeurd. Wij kunnen dit voor je in orde maken en de keuring verzorgen.

 

Neem vandaag nog contact met ons op voor de GRATIS polis check of kom langs bij ons in de showroom.

Share This